Minister Muyters investeert 98.000 euro in renovatie zwembad Sint-Genesius-Rode

Op 2 mei 2017

Vlaams minister van Sport Philippe Muyters maakt ruim 98.000 euro vrij voor de renovatie van het zwembad in Sint-Genesius-Rode. In totaal investeert de Vlaamse Regering 10 miljoen euro in 25 nieuwbouw- of renovatieprojecten voor Vlaamse zwembaden.

In 2015 trok minister Muyters al eens 10 miljoen euro uit voor zwembaden. Sint-Genesius-Rode viel toen uit de boot door een onvolledig en onzorgvuldig ingediend dossier. De vraag naar kwalitatieve en moderne zwemfaciliteiten bleef echter hoog. De minister lanceerde daarom in juni vorig jaar een tweede oproep aan steden en gemeenten om subsidiedossiers in te dienen. Ook deze keer diende Sint-Genesius-Rode een dossier in. Dat werd samen met 36 andere aanvragen onder de loep genomen door een beoordelingscommissie, bestaande uit vertegenwoordigers van onder andere Sport Vlaanderen, de Vlaamse Zwemfederatie, het Vlaams Energie Bedrijf, …

 

25 sterkte projecten

De commissie kende scores toe op basis van criteria zoals energie, duurzaamheid, intergemeentelijke samenwerking, toegankelijkheid, … en maakte een rangschikking van de ingediende aanvragen. De Vlaamse Regering selecteerde de 25 sterkste dossiers. Het dossier van Sint-Genesius-Rode kreeg een score van 66 punten en kan zo rekenen op een subsidie van 98.000 euro.

 

N-VA Sint-Genesius-Rode is blij met deze financiële stimulans. “Dankzij N-VA-minister Muyters kunnen we de nodige investeringen doen om onze inwoners een betere zweminfrastructuur aan te bieden. Kortom, een mooie opsteker voor ons gemeentelijk zwembad.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is