Geen subsidie voor gemeentelijk zwembad

Op 11 januari 2016

Voor het energiezuinig maken van het zwembad Wauterbos heeft de gemeente Sint-Genesius-Rode geen subsidies. Toch zullen de werken nog deze legislatuur plaatsvinden. “Het beheer van zwembaden zou op provinciaal niveau moeten liggen.”

Vlaams sportminister Philippe Muyters (N-VA) heeft 10 miljoen euro aan subsidies uitgetrokken voor de bouw van nieuwe zwembaden of de renovatie van oudere zwemkommen. Bijna 2 miljoen van die som gaat naar zwembaden in onze regio.

Sint-Genesius-Rode diende ook een aanvraag in. De procedures werden correct gevolgd, maar toch werd het project voor het gemeentelijke zwembad Wauterbos niet geselecteerd.

De subsidie was toch welkom geweest voor het gemeentebestuur, aangezien de exploitatie ieder jaar een klein miljoen euro kost. “Winst maken we zeker niet met ons zwembad. Toch blijven we er als gemeente op inzetten. De infrastructuur staat er nu, en veel andere zwembaden zijn er in de streek niet”, zegt schepen van Sport Miguel Delacroix. “De vraag is hoe lang dit nog haalbaar is. Ik blijf denken dat het beheer van een zwembad geen gemeentelijke maar wel een provinciale bevoegdheid zou moeten zijn, zeker aangezien de milieuwetgeving almaar strenger wordt.”

bron: Het Nieuwsblad - http://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20160110_02059171

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is