een prettige Vlaamse feestdag !

Op 11 juli 2016
11 juli 2016 - Prettige Vlaamse feestdag

Naar aanleiding van de Vlaamse Feestdag heeft de N-VA afdeling van Sint-Genesius-Rode enkele grote banners opgehangen langsheen de Zoniënwoudlaan in Sint-Genesius-Rode. Hiermee willen ze elke voorbijganger een “prettige Vlaamse feestdag wensen”.

Afgelopen maanden valt het ons op dat, mede door het huidige gemeentebestuur, onze gemeente zich steeds meer profileert als tweetalige gemeente”, aldus voorzitster Marijke Cortvriendt.

Met deze banners wil N-VA de bevolking duidelijk maken dat Sint-Genesius-Rode een gemeente is in het Vlaams Gewest. Door de communautaire rust op het federale niveau zien de lokale besturen hun kans om op een slinkse manier zachtjes de tweetaligheid te injecteren en op te dringen.

De gemeenteraadsleden en het ocmw-raadslid kaarten dit regelmatig aan. Voor en achter de schermen. Ze krijgen echter geen gehoor.

Vandaag de dag zijn mensen steeds vaker op zoek naar hun identiteit in een Europa dat volop in verandering is. Het is dan ook geen schande om, in dit Europa, Vlaming te zijn en hiervoor uit te komen. Daarom wil N-VA Sint-Genesius-Rode vandaag onze Vlaamse feestdag duidelijk in de kijker zetten.

Op hetzelfde moment willen we ook benadrukken dat we open staan voor iedereen die zich in onze maatschappij wil integreren, ongeacht moedertaal, afkomst, geloof, geaardheid, ...” zegt Marijke.

Een integratie is volgens N-VA pas geslaagd indien men kan deelnemen aan het lokale sport- en verenigingsleven. Hierbij zien ze de kennis van het Nederlands als een onontbeerlijk instrument.

Het bestuur en de mandatarissen van N-VA Sint-Genesius-Rode wensen de inwoners van Rode een prettige Vlaamse feestdag.

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is